Novosti

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola – buža ponovo okićeno zlatom na 9. Festivalu maslina u Zagrebu

Deveti po redu Festival maslina u Zagrebu ove godine održan je u hotelu Sheraton u Zagrebu. Festival organizira Zagrebački maslinarski institut koji, kroz okupljanje vrhunskih stručnjaka i znanstvenika iz područja maslinarstva, prodajne izložbe, radionice za kušanje maslinovog ulja i izradu kozmetike čija je ono baza, te kroz održavanje panela o brendiranju Hrvatske kao zemlje vrhunskih maslinovih ulja, nastoji pridonijeti razvitku i unapređenju maslinarstva u Hrvatskoj.

Na ovogodišnjem Festivalu bio je analiziran i ocijenjen podjednak broj monosortnih i višesortnih ulja od kojih je na ocjenjivanje najveći broj pristigao iz Hrvatske, ponajviše iz Istre, što je i očekivano s obzirom da je već nekoliko godina za redom Istra proglašena najkvalitetnijom maslinarskom regijom u svijetu.

Monosortno ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola – buža i ove godine nagrađeno je zlatnom medaljom a mi smo ponosni vlasnici još jednog priznanja za težnju vrhunskoj kvaliteti u proizvodnji ekstra djevičanskog maslinovog ulja.