New York International Olive Oil Competition (NYIOOC)

Svjetsko natjecanje maslinovog ulja NYIOOC, koje se održava svakog proljeća u New Yorku, najveće je i najprestižnije svjetsko natjecanje u maslinovom ulju, a godišnji popis dobitnika nagrade je autoritativni vodič za najbolja ekstra djevičanska maslinova ulja godine.

https://bestoliveoils.com/brands/kristofola

Olive Japan

Olive Japan međunarodno natjecanje ekstra djevičanskog maslinovog ulja jedno je od vodećih svjetskih natjecanja maslinovog ulja koje okuplja najviše standarde integriteta i profesionalnosti u dodjeli medalja najboljim uljima iz cijelog svijeta. Kristofola je u 2020. godini osvojila zlatnu medalju na ovom međunarodnom natjecanju u Japanu kao jednom od najvažnijih svjetskih tržišta maslinovog ulja.

4. Festival maslina u Zagrebu

4. Festival maslina u Zagrebu održao se 23. i 24. veljače 2019. Organizator festivala je bio Zagrebački maslinarski institut, a suorganizatori Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba i Zagrebački velesajam. Zagrebački maslinarski institut provodi dvostruko slijepu analizu maslinovih ulja prema najvišim svjetskim standardima kakvoće. Kemijsku analizu ulja proveo je ZJZ Šibensko-kninske županije, a organoleptičko (senzorsko) ocjenjivanje ulja Udruga senzorskih analitičara OLEA Šibenik, čiji su ocjenjivači stručno osposobljeni za kušače maslinova ulja.

Flos Olei

Prvi međunarodni vodič posvećen tvrtkama za proizvodnju ulja iz cijelog svijeta i njihovim ekstra djevičanskim maslinovim uljima, izabranim, s kriterijima apsolutne strogosti, od strane skupine stručnjaka koje koordinira Marco Oreggia.